Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 12 august 2010

Un vis împlinit, biografie imaginară

Am făcut o şcoală militară. Poate la Băneasa, poate la Otopeni. Eram tânăr, înzestrat cu o inteligenţă nativă şi un aer dominant, de bărbat adevărat. A venit revoluţia. Mi-a dat puţin planurile peste cap, dar am reuşit să mă adaptez repede la vremuri. 

Am fost instruiţi pentru asta, nu ca ciocoflenderii ăştia formaţi în civilie, la Bucureşti, Babeş -Bolyai, Timişoara sau Iaşi, la care dacă te uiţi strâmb odată sau sufli peste ei, cad laţi. Noroc cu băieţii de la „Spiru”, cu care mai faci ceva treabă în sistem. Ăştia sunt respectuoşi şi recunoscători sistemului, că i-a primit.

Dar, să revin. Revoluţia a creat puţin haos, în sensul în care ai pierdut respectul de odinioară al civililor de pe stradă, din consiliile locale, din şcolile patriei, din instituţiile statului. Au început să aibă tupeu, să ţi se împotrivească, să nu mai execute ordinele pe care le dădeai. Începea să fie o atmosferă destul de nasoală. 

Era bine, totuşi, că rezolvai problemele la centru şi dacă venea un ordin de acolo, tăceau imediat cei care făceau mofturi în teritoriu. Dacă erau mai tari în clanţă, reuşeai să îi mazileşti cumva, dacă nu se conformau. Dar stresul era din ce în ce mai mare. Apoi, a venit dezastrul. Demilitarizarea, manageri publici, sindicate şi alte tâmpenii. Noi nu eram pregătiţi pentru aşa ceva. Simţeam că ne fuge pământul de sub picioare, nu altceva.


Trebuia să facem ceva. Eram în război. Ne-am vorbit câţiva şi am decis. Domnule, doar nu am făcut şcoala aia degeaba. Inteligenţa nativă, charisma, privirea, le avem degeaba, ce dracu? Ce ne învăţau aia? "Tendinţele, ca şi caii, sunt mai uşor de stăpânit în direcţia în care deja se îndreaptă." Încă o dată - "Tendinţele, ca şi caii, sunt mai uşor de stăpânit în direcţia în care deja se îndreaptă."

Adică, ne-a trecut glonţul pe la ureche, am înjurat strategia de imagine şi comunicare– „ce atâta presă?”, „ce atâta libertate şi transparenţă?”. Tâmpiţi am fost. Domnule, imaginea, imaginea! Nu mai poţi în secolul XXI să înjuri imaginea. Dacă nu ne facem imagine, suntem morţi. Civilii. 

Lasă, mă că sunt şi aştia buni la ceva. Dă-le, mă, să facă un proiect managerial, oricum e numai pe hârtie, la practică şi experienţă tot nu au cum să te depăşească, ce dracu. Dă-le, mă, să facă o strategie, un plan, o adresă. Buuuun! Hai, că trebuie să meargă!

Lupta cu magistraţii am transformat-o şi pe asta în avantaj. Nimeni nu îi suporta pentru salariile nesimţite. Ce lovitură am dat cu ei! Acum e momentul nostru!

Mai era o problemă. Visul din tinereţe! Visul din tinereţe! Să fim iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât! Tâmpiţi am fost când ne-am opus progresului. Informatica, ce armă perfectă. Poţi deţine controlul, poţi controla mailurile, angajaţii, ce fac în timpul serviciului. Apoi, informaţiile clasificate, avizele de securitate, serviciile secrete. Ce triadă perfectă. Aşa, mă, vezi că merge!?

Hai, mă, că e bine. Controlăm totul, avem imagine, îi umilim cu armele lor, mă. Cu proiectele lor. Cu strategiile lor. Cu transparenţa, deschiderea, cu câteva cărţi citite. Dar cu inteligenţa noastră. Ha!

Externalizarea ăstora nu ar trebui să reprezinte o problemă. Ne trebuie câţiva oameni mai sus-puşi. Şi dintre ei, să ştii, ar fi unii de acord. E drept, ei o văd ca pe o soluţie de a fi profesionişti. Noi nu vrem decât să scăpăm de ei. Dar e bine că unii ar pune botu la asta. 

Paza oricum îi urăşte. De pazişti nu avem de ce să ne fie frică. Lor le spunem mereu: „voi sunteţi baza, voi sunteţi sistemul, până şi sindicatul ăla care ne face ceva probleme, tot voi sunteţi. „Custodie, custodie, custodie, custodie”. Pericolul poate să apară numai dacă pierdem încrederea pazei. Dar nu avem cum, nu? Sau da?

de prisonworker la 11.08.2010
via blogpenifest@gmail.com

33 comentarii:

Anonim spunea...

bestial articol.

Anonim spunea...

"Tendinţele, ca şi caii, sunt mai uşor de stăpânit în direcţia în care deja se îndreaptă." Încă o dată - "Tendinţele, ca şi caii, sunt mai uşor de stăpânit în direcţia în care deja se îndreaptă."
Sesizeaza cineva ca astia se indreapta direct cu oistea in gard???!!!
Ne complacem in dulcele stil balcanic "lasa ma, ca merge-asa!" si s-a ajuns la marginea prapastiei, la zatul societatii, la sefi de cea mai proasta calitate si factura, cu mici exceptii.
Oamenii deja nu mai aveau motivatia multor lucruri care ar fi trebuit sa existe: echipament, ore suplimentare platite sau macar recuperate, bani de vacanta, al 13-lea, retete compensate, personal suficient in paza, iar acum nu mai au nici motivatia de baza: SALARIUL! Si-a pus cineva intrebarea ce vor face competentii sefi cand marea majoritate vor pleca spre salarii mai bune? Marii manageri anticipeaza criza uriasa de resurse umane cu care se vor confrunta in curand? Nici vorba! Umilesc in continuare subalternii sperand ca postura de umilitor va face din cei umiliti o masa usor manevrabila, cu care vor mai intinde pisica pentru a mai beneficia de 50% o luna, doua, noua, dupa cum o fi norocul. Aici e dupa noroc, ca la ruleta ruseasca. Nimeni nu mai are certitudini, viziuni manageriale concrete, chef de treaba, satisfactia lucrului bine facut, toate sunt considerate desuete sau ireale de-a dreptul!
Starea aceasta nu va inceta pana cand noi, toti, nu vom constientiza aceste lucruri si nu ne vom apuca efectiv de treaba, pana cand nu vom indeparta oportunistii si nimicurile din functiile caldute. Daca nu vom constientiza la nivel de mase ca singura rezolvare este munca, aici in mocirla asta ne va fi sfarsitul. Nu va amagiti cu "scapa cine poate", "ma invart eu cumva", "am in fisa postului sa ma descurc/orientez". Sunt vremelnice, dar ne pot lua jumatate din viata, sau chiar toata viata.
Cu stima,
NOSTRADAMUS

Bobby Fischer spunea...

Prisonworker, scrii rar, dar la fel de bine! Felicitari! Ai reusit, inca o data, sa surprinzi si sa descrii, in stilu-ti caracteristic, unul din principalele si totodata amarele adevaruri. Acest vis a devenit cosmarul sistemului, acest fenomen a devenit flagel sau, cel putin, una din cauze.

Anonim spunea...

Esti bestial, Huginn. Imi este si frica. Stii, uite, am inceput sa ma balbai. Huginn, nu mai tine cu criminalii. Ti s-a reprosat ca esti dur. Esti mai dur decat Omu' de Neanderthal de la Galati, mai sapiensis ca Homo de Tichilesti. E adevarat, nu ai calcat copii pe trecerea de pietoni, dar le zici bine, nu ca ciocoflenderii cu probleme de coloana vertebrala. Huginn, de ce vrei sa ne sperii, noi intram de placere pe blogul tau ?. :)

Anonim spunea...

Felicitari pt articol!Ilustreaza magistral mentalitatea unora dintre noi.Si cu functii de conducere.Acesti "monstri sacri" ai trecutului cred cu tarie in valoarea lor inestimabila, nealterabila si care trebuie adulata...Se cred exceptionali la fiecare discutare de 50% si pedepsesc aspru orice nesupunere a subalternilor.

Anonim spunea...

Bunicel articolul. Sunt de acord cu aproape tot ce este scris si gandul mi s-a dus exact catre alde Ion si Gigi si altii pe care i-a prins Revolutia la Baneasa (nu la Otopeni) sau incuiati in case ca niste sobolani. Scoala veche de militie dimpreuna cu subtirimea intelectuala si morala a oportunistilor si impostorilor veniti DIN CIVILIE (da, sunt si din astia, prisonworker) isi vor pune amprenta pe ei pana la moarte, nu putem avea pretentii din partea lor. Asa cum, din pacate, nu putem avea pretentii - inca - nici din partea politicienilor nostri care sunt manati de aceleasi practici si ideologii de sorginte bolsevica. Pseudo servicii secrete, informatii compromitatoare pastrate in buzunarul lateral al dosarului de cadre, dosare contrafacute, minciuna, manipulare, santaj, abuzuri, nepotisme, aranjamente, lupta pentru ciolan, eliminarea incomozilor, cultivarea mediocritatii etc. Va suna cunoscut ? Ei bine, asta este sistemul in care ne ducem viata si nu-i prevad un viitor stralucit...

Anonim spunea...

Apropo de oameni de neinlocuit si selectia cadrelor. Imi spunea cioeva ca de abia acum se doreste a fi modificata 293 in sensul ca nu mai pot accede in sistem cei cu trecut penal. Nu mi-a venit sa cred si am citit cu atentie. Chiar ma intereseaza aceasta problema. Oare exista printre noi angajati "penali" ?Se pare ca interpretand cum trebuie actuala legislatie, asa ceva ar fi posibil. Acel prieten mi-a povestit ca ar fi posibil, chiar, sa faci o crima din culpa, sa calci un copil pe trecerea de pietoni, de exemplu, confundand pedala de frana cu acceleratia, sa fii judecat in libertate si sa ti se dea cu suspendare, sa zicem, dupa care, bine mersi, sa lucrezi la resurse umane. Sef de resurse umnae. Va intreb. Poate fi reala o asemenea speta, conform lui 293 de acum ?Nu imi vine sa cred ca se poate. Cu toate acestea, multi stiu cazuri, dar nu se comenteaza prea mult, de angajati cu schelete in sifonier, cazuri de fosti 'secu', tortionari, care inca ar mai misuna printre noi. Desigur, atat timp cat in cele mai mari sfere ale politicii au ajuns oameni certati cu legea care fac legi, de ce in penitenciarele patriei nu ar exista penali care sa pazeasca penali ?Va intreb. Stiu ca este un subiect delicat, dar ar trebui dezbatut, pentru ca trecutul ne urmareste si explica multe din comportamentele de astazi ale noastre.

Anonim spunea...

Mai Bala, pe tine nu te duce mintea si e bine sa mai afle si altii. Sporul de 50% va fi tot timpul marul discordiei: unul ca nu l-a luat, altul ca nu-l mai are si cum toti sunt exceptionali merita 50%.Poti sa-l dai lunar, dar discuta-l anual sau semestrial. Asa ai o vedere de ansamblu comparativa asupra colectivului si discutii pe blog o singura data pe an. Daca vrei, parerea mea, tinand cont de rezultatele obtinute cu cheltuieli de 25 milioane per detinut, nu meriti nici macar tu. Tu erai bun la circulatie ca te vedeai de la distanta, dar atunci nu lua examenul acolo oricine, La penitenciare intrai "impins".

Anonim spunea...

ANI ar trebui sa verifice concordanta intre declaratiile de avere ale celor ce ne conduc si realitatea.Au datorii la banci de zeci de mii de euro("saracutii")dar uita sa treaca tranzactiile.Io fi lovit amnezia la data intocmirii declaratiilor.
Fac pe victimele, se pling dar multi stiu cine sint in realitate.
SEFUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE,CHIAR DACA NU ARE MULTA SCOALA(FACUTA LA PARTICULAR 80% DIN SEFI).NU SINT CAPABILI SA POARTE O DISCUTIE,DE LIMBI STRAINE CE SA MAI ZIC??? ZERO BARAT.
PROPUN SA NU OCUPE FUNCTII DE CONDUCERE CEI CE NU STIU CEL PUTIN O LIMBA STRAINA LA NIVEL MEDIU.
NE CONDUC NISTE ANALFABETI.DAR NICI NU-SI RECUNOSC INCOMPETENTA.

Anonim spunea...

the best adevarul adevarat

Anonim spunea...

se dau banii pe echipament?

Anonim spunea...

Aluziile la absolvenţii de la Spiru lasă să se întrevadă o oarecare frustrare. Care absolvent de la Spiru ţi-a suflat vre-un post călduţ.Doreşti prin articolele tale să dovedeşti că eşti un om integru, echilibrat şi echidistant. Eşti chiar aşa de sigur că toţi absolvenţii de Spiru sunt de slabă calitate iar absolvenţii de U.Româno-americană, Hiperion,Univ. Bucureşti etc.sunt toţi nişte capabili. Te doreşti a fi un formator de opinie dar nu-ţi prea iese. Trebuie să recunosc -sunt absolvent de Spiru, promoţia 1998,am susţinut examenele ca şi tine, am susţinut un examen de licenţă poate ca şi tine, dar după părerea ta am o etichetă-SUNT ABSOLVENT DE SPIRU SAU X ŞI O şi cu siguranţă sunt inferior ţie !

Anonim spunea...

12.08.2010, 09:45:00
Legea a fost modificata încă din 2006 spre a folosi infractorilor. Cu interes, pe atunci.

Anonim spunea...

pt. 17.59
toti absolventii de "Spiru"pe care-i cunosc din sistem,si sunt prea multi dupa parerea mea,sunt"pamant de flori",din pacate.poate dumneavoastra sunteti un geniu pustiu,aveti valoare si nu va vede nimeni,mai ales noi astia frustratii absolventi de Academie.Mea culpa,iertati-ne ca am avut tupeul sa facem studii de profil (clasa de penitenciare,dupa 1989)

Anonim spunea...

@15.48 Esti genial amice,cand toate frustrarile se arunca pe blog,tu ramai realist,cand toti care se uita la sefi ca la jivine,si asteapta frustrant de mult ca sa fie maziliti,tu ramai realist,ce limbi straine nana?, cand majorii noi veniti sar cu tigarile la majorii vechi sa le faca rapoarte da concedii, pt lipsa da carte.
Suntem rai da nu realisti , ne luara astia o groaza da parale si noi deh,ka, kapra raioasa tot cu coada sus dupa intriga si ciolane.

Bobby Fischer spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bobby Fischer spunea...

@ 12.08.2010, 17:59:00

Alo, alo, licentiatule (de Spritu Harlet), usurel cu examenele sustinute ca si altii.

Am intalnit absolventi de la fabrica de diplome care au avut bunul simt sa recunoasca faptul ca le e rusine de modul cum si-au obtinut acest statut, impacandu-se cu ideea ca "interesul poarta fesul". Nu de la acestia vine pericolul pentru tara asta, ei fiind constienti, stiind ca nu stiu nimic. Pericolul mare ameninta de la cei ca tine, care au uitat modul nerusinat in care si-au "sustinut" examenele, culminand cu cel de licenta.

Unde s-a mai intalnit "asemanare" in modul de examinare al absolventilor la un examen de licenta in doar DOUAZECI de minute, cu doar cateva zeci de intrebari de tip grila (aceleasi din timpul celor patru ani de studiu, care de fapt au fost trei) si fara conceperea si sustinerea unui PROIECT DE LICENTA?

De fapt, unii dintre voi puteti fi scuzati, pentru ca nu aveti termen de comparatie, asemanand examinarea unui student cu cea a unui elev de scoala profesionala sau a unuia care-si sustine capacitatea.

Nu poate nimeni afirma cu tarie ca toti absolventii acestei pseudouniversitati sunt de slaba calitate - si ma refer aici doar la specializarile urmate la formele de invatamant F.R. (fara frecventa) si I.D. (invatamant la distanta), dar cei care nu sunt in marea galeata reprezinta exceptiile (crede-ma, sunt atat de putini, incat intra in marja de eroare) si vor avea de purtat stigmatul general. Deci nu toti la modul absolut, dar...

Din pacate, pe termen mediu si lung, tarisoara asta va avea de suferit cumplit prin diluarea calitatii pregatirii "specialistilor". Motanul Felix, marele castigator al acestei escrocherii - un Caritas intelectual, scoate anual, pe de o parte, 100.000 de S.H. (second-hand) si, pe de alta parte, ofera premii de excelenta unui grup restrans de supradotati pe care ii "exporta" ulterior. Si, ca si inainte de '89, Romanica va ramane cu ce va fi refuzat la export...

Prisonworker spunea...

Pentru 12.08.2010, 17:59:00

1. Nu am exclus posibilitatea ca unii absolvenţi de Spiru să fie foarte bine pregătiţi profesional, dar acesta e meritul lor, în primul rând, tot aşa cum sunt evidente şi problemele anumitor universităţi de a genera credibilitate şi seriozitate. Esenţa articolului era, oricum, alta şi, din nefericire, acea "discriminare pozitivă" referitor la cei de la Spiru chiar a avut loc într-o discuţie "profesională". Asta, a propos de frustrări.

2. Nu mi-a suflat nimeni niciun post, nu pot decât să sper că a învăţa şi a-ţi da toate examenele din această viaţă "pe bune" pot reprezenta indicatori ai integrităţii profesionale, aşa cum înţeleg că e şi cazul dumneavoastră. Nu mă consider superior a priori, din punct de vedere profesional, nimănui. Cu toţii suntem oameni, cu toţii avem defecte şi calităţi, cu toţii avem urcuşuri şi coborâşuri.

3. Nu sunt formator de opinie, îmi exprim din când în când ideile despre anumite probleme legate de sistemul penitenciar. Nu sunt decât un colaborator şi un prieten declarat al Penifestului, care prin modul de abordare a subiectelor penitenciare, prin constanţă şi perseverenţă poate fi considerat un veritabil formator de opinie în acest sistem. Iar dacă mă refer la criteriile "constanţă" şi "calitate", pot include în această categorie şi blogul "Poliţist Penitenciar", al cărui discurs se apropie, în această perioadă, de ceea ce se discută pe Penifest - şi salut omogenitatea de abordare.

4. Vă doresc, cu toată sinceritatea, succes în sistemul penitenciar românesc.

Cu stima,

Anonim spunea...

In peniteniciarul lui Burlibasa,care vine si pleaca cind vrea din unitate,deh, cine il controleaza , are loc un control de la anp.Angajatii sunt pusi sa dea un fel de testare in care sa spuna care sunt relatiile intre sefi si subordonati.Nu se trece nume sau prenume,dar cu toate ca doamna de la anp,o femeie de treaba de altfel,a zis ca nu vor fi date comenzii unitatii,oamenilor le este teama ca vor fi recunoscuti dupa scris,iar dupa aceea va urma prigoana.Oricum oamenii nu vor spune adevarul de teama sa nu fie vinati ulterior.Nu are cine sa il inlocuiasca nimeni din tara asta pe milionarul-director,este afirmatia lui.Ptr. el nu exista anp,mj,de sindicat nu mai vorbim.Se duce de ripa Galatiul,vor izbucni atit ppl-ii cit si cadrele,cit de curind.O sa ne dati dreptate,mai devreme sau mai tirziu domnule administrator.

si totusi spunea...

Biografie imaginară? Naaa... E reală. Reală, reală... Doamne, cât de reală! O vedeti? Miscă. :)

si totusi spunea...

Nu cred că e atât de important unde a terminat cineva facultatea. Întrebarea e: "cum ... ... a terminat-o?" E tipic să fii un absolvent agramat si apoi să sari direct pe cel mai înalt par din grădina penitenciară. :))

Anonim spunea...

pt bobby al lui fisher
Lasa pretene spiru haret, ca nici cu academicienii nu-mi este rusine,curcaneii,cascavalul, alea ,alea, nu?
siin ultimii 20 da ani nu am vazut sa se rupa in figuri si sa rupa portile academiei arma puscarie,aia da luara 10 la bacalaureat .
in rest totul e Tacere.

Anonim spunea...

DE TOATA COMA.

Anonim spunea...

@ Bobby Fischer & Prisonworker:
La cum puneti dvs. problema sa inteleg ca in penitenciarele tarisoarei asteia personalul se imparte in doua -cel mult trei-categorii:
- superspecializatii cu studii la facultatea de stat(obligatoriu cursuri la zi) masteranzi si doctori in mai stiu eu ce ,si care lucreaza la socio- programe,teatru,meciuri de fotbal,sauna,inghetata,e.t.c -in timpul liber fiind cei care pun coada la cireasa...
-``licentiatii`` de la spiru
- cativa(foarte putini)profesionisti, absolventi ai Academiei A.I.Cuza-arma penitenciare.
Ce ne-am face oare fara cei din prima categorie? Am inchide puscariile si am ajunge toti someri,in cel mai fericit caz...

Anonim spunea...

12.08.2010, 20:47:00
omule ai o problema! vrei sa vorbim despre asta? apropo cand ai fost ultima oara la teatru? sau nu stii ce e aia? eu zic sa iti reevaluezi resursele morale daca ele exista....

Anonim spunea...

Bai, Spiralati, da voi aveti tupeu! Voi habar nu aveti ce inseamna examen. Asta e problema ca nu aveti termen de comparatie in mintea voastra.
Oare ce om capabil si-ar da banii sa faca o facultate, cand o poate face pe puterile lui...intelectuale.
Si eu am un sef, nu spiralat, dar unul care crede ca daca ti-ai cumparat o diploma te si pricepi. Jalnic. Manager de 5, ca mai toti managerii din sistem, slab pregatit profesional, incapabil de a lua o decizie, nu-si asuma responsabilitatea. Ce sa fac cu un astfel de sef. Si, da, ia prima. Oare pentru ce? E rusinea sistemului, dar e plin de tupeu.

Anonim spunea...

Domnule Burlibasa daca credeti ca vreti sa deveniti si mai puternic puteti alarma unitatea si dimineata,ca doar plecati la Vaslui din timpul programului.Noi suntem mobilizati,venim si la trei dimineata ptr.ca este racoare,ulterior problema se schimba,afara sunt 36 de grade,apa nu primim,dar mataluta bei cafea la aer conditionat,citind penifestul.Sa aveti grija sa va spele ppl-ii masina,sa nu se supere preoteasa sau adina.Drum bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

si totusi spunea...

@ 20.47

Socio sau pază, studii la stat sau la particular... False probleme. Profesionalism sau incompetentă, evolutie sau parvenitism, studiu sau scoală "la misto"? Astea sunt întrebările care dor.

Anonim spunea...

mai burlibasa ce ai rezolvat daca ai alarmat unitatea?Te-a pus balica, cea care nu stie nimica, sa iei taurul de coarne sa arati ca tu esti cel mai smecher?Stai linistit ca n-ai facut decat sa inraiesti oamenii nu sa-i apropii.Chiar crezi ca daca lovesti in unul si in altul tu nu pateti nimic?Au venit de la anp si cred ca nu pentru noi!PENTRU TINE!!!Sa stii ca degeaba faci tabele de acces in poarta pentru ei.Este registru de intrari-iesiri in posturile de control.Iar ai crezut ca ai inventat roata.Citeste ce scrie pe legitimatiile lor si ai sa vezi unde au acces, doar esti MAGISTRAT ce naiba!Uitasem sa stii ca poatre te lipesti de transport gratuit cand pleci acasa DEFINITIV, intereseaza-te ca nu mai ai mult.SA FII IUBIT SI MERGI SANATOS ca nu o sa-ti simtim lipsa.Stai linistit ca atunci cand te vom vedea pe strada te vom saluta.(asta daca te vom vedea, dar cum noi nu uitam pe jos....).Asta este!

Anonim spunea...

dupa ultimele noutati se pare ca guvernul va lua 10% de la justitie pentru a da la sanatate si somaj. Asa ca adio bani pe haine. Cum ramane cu decizia prin care ne obligati sa purtam uniforma domnule Bala? Daca nu avem de unde cum naiba sa ne imbracam?

Domnilor lideri sindicali nu credeti ca ar trebui deja initiata actiunea in instanta impotriva acestor abuzuri?

Anonim spunea...

colegilor care credeti ca numai la spiru nu se invata:1 cine vrea sa invete sa invete si 2 nu ati avut ocazia sa il cunoasteti pe codreanu catalin care are si master facut la o facultate bine vazuta - asa se spune- dar habar nu are definitia infractiunii.si ca el mai sunt.

Anonim spunea...

Nu cred ca Balica a sifonat tot la Burlibasa. Poate partial... era clar pentru toti participantii la sedinta de sindicat ca va urma o alarma. Nu esti primul...stimate Burlibasa... care procedeaza asa...chiar ne intrebam in cate zile vine alarma...si noua ne place sahul sa stii...acum a mutat ANP...face sondaje..si in mod cert un "nebun" de prin tara va veni la Galati. Poate ca si asta-i trebuie! Un strain care sa faca ordine! Nu stim stimabile daca mutarea ta a inrait oamenii mai mult decat sunt astazi! Si ai uitat sa dai plicuri cu bani! Sau numai esti filantrop?

Anonim spunea...

Galatiul s-a dus de rapa de foarte mult timp...ca de altfel tot sistemul penitenciar...ca de altfel toata Romania! Criza spirituala in care se afla Galatiul este acum adancita si de gandul ca 2 colegi stau dupa gratii pentru incompetenta sistemului. De ani buni de zile se duce o lupta acerba pentru celebra grupa de interventie! Niciun rezultat! La toate sedintele de conducere cand se discuta problemele ridicate de grupa sindicala nu se primeste niciun raspuns valabil! Ar fi un gest de onoare neprezentarea liderului de sindicat de la orice sedinta! Daca opiniile celor care muncesc de o viata in puscaria asta blestemata nu conteaza atunci la ce bun tot efortul? Si cu cat trec zilele ruptura se adanceste. Ruptura spirituala, frustarea au atins cote maxime la Galati! Chiar daca pleaca Burlibasa maine criza nu se va rezolva! Criza asta s-a format in ultimii 10 ani!