Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 19 aprilie 2008

Zvon: Iulia Scîntei îşi face bagajele

Ce se întâmplă cu celelalte coleoptere* aduse de Chiuariu?

Surse din Ministerul Justiţiei afirmă că Iulia Scîntei, mâna dreaptă a fostului ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu urmează să părăsescă în curând Ministerul Justiţiei (MJ). Doamna Scîntei a urmat neabătut linia Chiuariu ca un bun profitor, aşa că nu avem motiv să-i plângem de milă.

A trucat ce concursuri puteau fi trucate, a încurcat, atât cât putea, finanţele ministerului, de care chipurile ar fi fost responsabilă, şi a cerut favoruri pentru proprii protejaţi. A fost, de altfel, prinsă asupra faptului pe vremea cand consilierii deja celebrului pentru lipsa calităţilor ministeriale Chiuariu se evaluau pe rand, schimband poziţia de candidat cu cea de membru al comisiei de concurs.

Favorita fostului ministru al Justitiei, Laura-Iuliana Scantei, a reusit sa ajunga si notar public, asta dupa ce, cu doar citeva saptamini inainte, reusise sa cistige si examenul de consilieri juridici asimilati magistratilor, subiect tratat pe larg de Cotidianul in ziarul de ieri. In urma cu doar un an si citeva luni, Laura-Iuliana Scantei era un simplu consilier juridic la o firma de asigurari.

Dupa ce Chiuariu a fost numit ministru al Justitiei, el a adus-o pe Scantei la minister, pe post de consilier personal. Dupa citeva luni, ea a fost numita secretar general cu delegatie, iar apoi a cistigat un concurs controversat prin care a ocupat in minister un post de consilier juridic asimilat magistratilor.

La sfirsitul saptaminii trecute, Scantei l-a cistigat si pe cel de notar public in Bucuresti, obtinind nota generala 9,50. Din comisia de corectare a lucrarilor la examenul de notar public a facut parte si Bogdan Gaurean, ca reprezentant al Ministerului de Justitie, numit direct de catre Tudor Chiuariu. Bogdan Gaurean este in prezent director general adjunct la Registrul Comertului, dar el a fost coleg cu Laura-Iuliana Scantei la Ministerul de Justitie, fiind amindoi consilieri ai lui Tudor Chiuariu. Gaurean a facut parte si din comisia de solutionare a contestatiilor la concursul privind ocuparea posturilor de consilieri juridici asimilati magistratilor, cistigat de Laura-Iuliana Scantei in luna august.

sursa:
Cotidianul, 22.10.2007

Iulia Scîntei, este cunoscută ca protectoare a lui Marius Iosif, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi parteneră în promovarea unor acte normative cu dedicaţie. Amintim ultima traznaie cand s-a incercat promovarea unei ordonante de urgenta care prevedea eliminarea concursurilor pentru functiile de conducere in sistemul penitenciar in cazul magistratilor, eliminarea dreptului la greva al sindicatelor si interdictia pusa persoanelor din afara sistemului de a participa la concursuri pentru functiile de conducere din sistem.

Dacă e chiar asa, si pleacă de la MJ, o rugăm să lase prosoapele la baie, să nu plece cu umeraşele şi să nu uite să-şi ia la revedere de la cei care n-o vor regreta. La revedere Ana Pauker!

* coleopterele sunt un fel de licurici domnu' Stan, dar nu vă forţaţi să ţineţi minte.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O femeie varza si obeza.
Mai mult, de caracterizat, nu putem spune.

Anonim spunea...

A incercat sa faca o miscare cu niste locuinte de serviciu şi de aia a zburat-o ministrul.
Oricum nu e nici o pierdere si a avut grija sa-si asigure iesirea pe vremea lui Chiuariu.

Anonim spunea...

Cica grasa e colega de pat a sfrijitului de a fost mai inainte ministru. Bleah!